De portefeuilles van vermogensbeheerklanten van InsingerGilissen worden, na de succesvolle pilot van vorig jaar, gebundeld in ‘wrapper’ fondsen. Dit heeft als voordelen dat het goedkoper en efficiënter is, maar ook interessante diversificatiemogelijkheden biedt.

Aan verschillende wrappers zijn al Nederlandse hypothekenfondsen toegevoegd en er wordt op het gebied van aandelenbeleggingen al met twee speciale mandaten gewerkt. Ook behoren illiquide beleggingen en beleggingen in derivaten tot de mogelijkheden.

Via een digitale omgeving kan de klant inzicht krijgen in de beleggingskeuzes, performance en kosten. De klant kan zelfs zien wat de bank precies aan hem verdient. Op deze manier streeft InsingerGilissen volledige transparantie na.

Indirecte kostenbesparingen als gevolg van schaalvoordelen zijn ook een belangrijke beweegreden geweest om de portefeuilles in wrappers te bundelen. InsingerGilissen kan nu onder meer beleggen in goedkopere fondsklassen van beleggingsfondsen en in individuele lijnen die alleen beschikbaar zijn voor grote bedragen. De nieuwe structuur leent zich goed voor mandaatfondsen, die weer bijdragen aan de kostenverlaging.

Het omzetproces van InsingerGilissen moet in oktober 2019 zijn afgerond.