Na de aankondiging van het ABP om niet langer te beleggen in fossiele brandstoffen, en in de aanloop naar de klimaatconferentie van Glasgow maakten meerdere instellingen ESG-doelstellingen bekend. Een selectie:

Op 1 november maakte BMO Global Asset Management maakt bekend dat twaalf procent van zijn belegd vermogen zal worden gemanaged volgens de net-zero principes. De vermogensbeheerder wil dit percentage de komende tijd nog vergroten en heeft als doelstelling om een net-zero aanpak over het gehele beheerd vermogen te realiseren.

Op 27 oktober kondigde Robeco aan dat het de Co2-uitstoot van haar investeringen wil terugbrengen met 30% in 2025 en met 50% in 2030. In 2050 moet de portefeuille zelfs helemaal klimaatneutraal zijn.

Ook Fidelity International wil de CO2-uitstoot van haar portefeuilles in 2030 met de helft hebben verminderd, werd op 26 oktober bekend. In 2050 wil Fidelity de CO2-uitstoot netto tot nul herleid hebben, zoals het eind vorig jaar al beloofde als medeoprichter van het Net Zero Asset Managers Initiative.

Twee andere ondertekenaars van het Net Zero Asset Managers Initiative zijn Aegon Asset Management en vermogensbeheerder Candriam, zo maakten beide begin deze week bekend.