Institutionele beleggers zoeken vaker hun heil bij hedgefondsstrategieën, in een antwoord op de lage obligatierendementen en hoog geprijsde aandelenmarkten. Een aantal beleggers bouwt voor het eerste hedgefondsallocaties op, een tweede groep verfijnt en verbetert bestaande allocaties naar hedgefondsen.

Dat schrijft bfinance in een rapport. Het onderzoeksbureau merkt dat de portefeuilleconstructie van hedgefondsen is veranderd, tegen een achtergrond van toegenomen onzekerheid, met de pandemie en de macro-economische gevolgen daarvan.

‘Het sentiment onder institutionele beleggers ten aanzien van hedgefondsen lijkt in 2021 merkbaar positiever te zijn, gesteund door gemiddeld dubbelcijferige winsten in 2019 en 2020 – een niveau dat sinds 2010 niet is vertoond’, aldus auteur Toby Goodworth. Volgens het head liquid markets van bfinance is sprake van een aantal verschuivingen in deze markt, waarvan hij onder meer ‘’minder mandaten’’, ‘’meer instrumenten in de gereedschapskist’’ en een ‘’bredere benadering van diversificatie’’ als belangrijke ontwikkelingen noemt.

Meer instrumenten

Met ‘’meer instrumenten in de gereedschapskist’’ bedoelt Goodworth dat beleggers naast hedgefondsen nu ook toegang hebben tot Alternative Risk Premia strategieën en Absolute Return Multi Asset strategieën, die gebruikmaken van niet-traditionele technieken. Alternative Risk Premia strategieën nemen bijvoorbeeld long/short-posities in verschillende beleggingscategorieën in, in de hoop rendementen te halen uit factoren zoals waarde en momentum.

Lees het volledige artikel hier:
https://www.fondsnieuws.nl/nieuws/institutionele-beleggers-vaker-hedgefondsen