De Invesco CoinShares Global Blockchain UCITS ETF is een beleggingsfonds voor beleggers die potentie zien in blockchaintechnologie. In een begeleidende whitepaper licht Invesco toe waar die potentie precies uit bestaat. 

Wie denkt dat blockchain ‘iets met bitcoin’ is, slaat de plank mis. Een betere vergelijking is met de begindagen van internet zelf. Internet begon als een manier om gegevens tussen computers uit te wisselen. Inmiddels beïnvloedt het zo’n beetje alle aspecten van het dagelijks leven.  

Blockchaintechnologie staat nu nog in de kinderschoenen, en de economische impact die het kan hebben wordt door de markt nog onderschat, schrijft Invesco. Van banken en verzekeraars tot uitgevers, van vastgoed tot zorg, er is bijna geen sector te verzinnen waar blockchain niet tot een aardverschuiving zal leiden.  

De truc is om hier als belegger op in te spelen. De meeste ‘pure’ blockchainbedrijven die er nu zijn, zijn in hun koersontwikkeling voornamelijk afhankelijk van de koersontwikkeling van cryprovaluta’s. Invesco zoekt het echter breder: bedrijven in traditionele sectoren die nu al inkomsten genereren met blockchain.  

Die bedrijven heeft Invesco gebundeld in de Invesco CoinShares Global Blockchain UCITS ETF, een etf op basis van de CoinShares Blockchain Global Equity Index. Hierin zitten beursgenoteerde bedrijven die de potentie hebben om met blockchain te werken, of dat nu al doen.