Financieel adviseurs onder de 45 jaar zijn de drijvende kracht achter de invoering van technologie in hun vak, zo blijkt uit onderzoek van NextWealth. Bovendien trekken bedrijven die bereid zijn meer uit te geven aan technologie jongere adviseurs aan.  

Bedrijven die bereid zijn meer uit te geven aan technologie lijken jongere adviseurs aan te trekken. Heather Hopkins, MD van NextWealth, zegt: “Ons onderzoek laat zien dat de toekomst van financieel advies sterk afhankelijk is van het gebruik van technologie, met jongere adviseurs als drijvende kracht achter de adoptie. Bedrijven zullen moeten investeren in hun technologische infrastructuur en bereid moeten zijn om te innoveren als ze jongere adviseurs willen aantrekken. Aanbieders zullen aan de bak moeten als de nieuwe golf van jonge, technisch onderlegde adviseurs zich meldt.” 

“We kunnen gerust stellen dat Covid tot een hoge mate van ‘noodaankopen’ heeft geleid – adviseurs moesten snel handelen om werken op afstand voor werknemers mogelijk te maken en om met klanten in contact te komen. Zoom en Microsoft Teams vormden een reddingslijn om het bedrijf draaiende te houden. Uit ons onderzoek blijkt echter dat hun populariteit na de pandemie minder zeker is. Daarentegen werden e-handtekeningen beschreven als gemakkelijker en beter, wat suggereert dat adviseurs hier na de pandemie de voorkeur aan zullen geven.” 

Het zal geen verbazing wekken dat tijdens de Covid-beperkingen driekwart (75 procent) van de adviseurs een toename zag van het gebruik door cliënten van hun client-facing technologie. Meer dan een derde (36 procent) heeft een aanzienlijke toename gezien. Slechts 4 procent van de financieel adviseurs biedt geen client-facing technologie aan. 

 

Bron: 

https://www.wealthadviser.co/2021/06/01/301146/younger-financial-advisers-driving-tech-change-finds-nextwealth?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Wealth+Adviser+newsletter+-+%22Positive+prospects%2C+pension+top-ups%2C+and+secret++side+hustles+%22&utm_campaign=Wealth+Adviser+03+06+21&vgo_ee=WU5mjFIsRp2cFWDuH6K1QIUq79HIQPK7kGeJD2vv4WI%3D