Na de strategische evaluatie van het globale distributienetwerk heeft Jupiter AM besloten om het Nederlandse kantoor te sluiten. De Britse asset manager blijft wel dienstverlening aanbieden in Nederland. De sluiting gaat gepaard met het vertrek van Paul van Olst, onder wiens leiding het Nederlandse kantoor staat.

Eind 2018 werd er door Jupiter AM nog besloten om een Nederlands kantoor te openen. De Nederlander Maarten Slendebroek stond toen nog aan het roer. Met de komst van de nieuwe Australische topman Andrew Formica in begin 2019 kwamen er veel wisselingen in topfuncties binnen het bedrijf en werd het wereldwijde distributienetwerk geëvalueerd. Deze evaluatie leidde tot het besluit om het Nederlandse kantoor te sluiten.

Voor Paul van Olst is de sluiting van het kantoor reden om op zoek te gaan naar een andere uitdaging. Van Olst heeft het kantoor in 2018 opgezet en stond tot 1 december 2019 aan het roer. Hij geeft aan nog niet nagedacht te hebben over een vervolgstap: “Ik vind het opzetten van een business erg leuk, zoals ik al eerder heb gedaan bij andere aanbieders. Dit was voor mij ook de reden om voor Jupiter te kiezen. Ik heb er erg van genoten.”