Kempen Capital Management (Kempen) heeft besloten te stoppen met het aanbieden van haar actieve staatsobligatiefondsen. Hieronder vallen het Kempen (Lux) Income Fund en het Kempen (Lux) Euro Government Fund.

De beslissing om te stoppen met actieve staatsobligatiefondsen volgt uit de strategische beslissing om te focussen op de oplossingen die Kempen haar klanten biedt. Door de huidige marktomstandigheden met zeer lage rentestanden is de interesse in deze laagrentende fondsen beperkt. Beide fondsen hebben als gevolg hiervan een beperkt vermogen onder beheer.

Lars Dijkstra, Chief Investment Officer (CIO) van Kempen Capital Management: ‘De beperkte interesse van beleggers in actieve staatsobligatiefondsen gedreven door de huidige lage renteomgeving heeft ons doen besluiten te stoppen met de fondsen. Klanten die beleggingen aan ons hebben toevertrouwd, zullen wij begeleiden om een passende oplossing te vinden. Door de focus te behouden, kunnen we onze klanten meerwaarde bieden op het gebied van actief en duurzaam beleggen in bedrijfsobligaties, small caps, sustainable value, alternatieve beleggingen, dividend, private markets en real assets. Hierin ligt onze kracht en ziet Kempen de toegevoegde waarde om aan de vraag van klanten te voldoen, nu en in de toekomst.’