Het bestuur van Kifid heeft per 1 juni Ruth de Bock benoemd tot lid van de Commissie van Beroep en per 1 juli 2021 Annemieke Boer, Ronald Verdaas en Hendrik Wammes tot leden van de Geschillencommissie. Sinds 1 april 2021 is Jacques Zeeman lid van de Geschillencommissie.

Zij vervullen deze functie als nevenfunctie. De leden van de Geschillencommissie en van de Commissie van Beroep zijn niet werkzaam voor een bij Kifid aangesloten financiële dienstverlener.

Commissie van Beroep

Wanner Los, voorzitter Commissie van Beroep, is blij met het nieuwe commissielid: Ruth de Bock heeft ruime ervaring in de rechtspraak. De conclusies die zij maakt als advocaat-generaal bij de Hoge Raad, zijn van hoog niveau en ook voor de praktijk waardevol. Haar interesse en aandacht voor een toegankelijke rechtspraak en voor vernieuwing en kwaliteit van de civiele rechtspleging sluiten goed aan op het werk van de Commissie van Beroep.”

Geschillencommissie

Eveline Ruinaard, voorzitter van de Geschillencommissie, is blij met vier nieuwe leden: “Jacques Zeeman is gepensioneerd arbeidskundige en daarmee een welkome aanvulling als het gaat om de deskundigheid op dat gebied. Hendrik Wammes en Ronald Verdaas hebben naast de nodige juridische kennis en ervaring ook ervaring als docent bij diverse beroepsopleidingen. Op een begrijpelijke manier kennis overdragen is hen wel toevertrouwd, dat nemen ze mee in de klachtbehandeling. Hendrik Wammes heeft een staat van dienst in de rechtspraak, Ronald Verdaas is deskundig op het gebied van zakelijke dienstverlening en Annemieke Boer heeft ruime ervaring als rechter, zowel in het handelsrecht als in het strafrecht.”

Bron:

https://www.kifid.nl/kifid-verwelkomt-nieuwe-leden-voor-geschillencommissie-en-voor-commissie-van-beroep/