ABN Amro heeft ook bij een doorlopend krediet met een woning als onderpand ten onrechte de rente niet mee laten dalen met de marktrente. Klachteninstituut Kifid bepaalde dat in een zaak die door een consument was aangespannen.

Eerder kwam het Kifid, waar klanten van banken en verzekeraars kunnen aankloppen bij klachten, tot dezelfde conclusie voor normale doorlopende kredieten.

De zaak draait om een zogenoemd flexibel hypotheek krediet, een doorlopend krediet waarbij de consument de bank het recht van hypotheek op de woning geeft. Tenzij de bank bij het afsluiten duidelijk heeft gemaakt andere richtlijnen te hanteren, mag de consument er volgens het Kifid op vertrouwen dat de rente meedaalt met de marktrente.

In het specifieke geval had de klant de lening in 2006 afgesloten, maar volgde het rentetarief vanaf midden 2015 de ontwikkelingen van de marktrente niet meer. Die marktrente daalde vanaf dat moment enkel nog. Volgens ABN Amro was het rentetarief marktconform en kan de rente niet zomaar worden vergeleken met die van een hypotheek.

Lees het volledige artikel:
https://www.telegraaf.nl/financieel/70557736/abn-amro-krijgt-weer-tik-op-vingers-om-te-hoge-leenrente