Waarom zouden we, te midden van een wereldwijde pandemie en de daarmee gepaard gaande economische crisis, geïnteresseerd zijn in de ultrarijken? Het Wealth Report van KnightFrank gaat na hoe de ‘handel en wandel’ van UHNWI’s verandert, waar zij hun tijd doorbrengen, waarin ze investeren en wat ze waarschijnlijk hierna zullen doen. De belangrijkste highlights hebben we op een rij gezet. 

De belangrijkste hoogtepunten uit het rapport zijn:

1. De UHNWI’s werd rijker temidden van de pandemie

Door de lage rente en fiscale stimuleringsmaatregelen zijn de activaprijzen de hoogte in geschoten, waardoor de UHNWI-populatie wereldwijd met 2,4% is gestegen, met een groei van 12% in Azië.

2. Azië is het centrum voor UHNWI’s

Azië zal de komende 5 jaar de snelste groei van UHNWI’s kennen, met 39% tegenover 27% wereldwijd.

  • Tegen 2025 zal Azië 24% van alle vermogende particulieren herbergen, tegenover 17% tien jaar eerder
  • De regio telt nu al meer miljardairs dan elke andere regio (36% van het wereldwijde totaal).

3. Ongelijkheid verhoogt risico’s voor vermogensopbouw

De respondenten verwachten dat de toename van de vermogensongelijkheid de vraag zal aanwakkeren naar beleidsmaatregelen om de onevenwichtigheid te beteugelen – en vooral hogere belastingen.

4. De pandemie jaagt vastgoedinnovatie aan:

De enquête bevestigt dat techdisruptie wordt gezien als een belangrijk aandachtspunt  voor investeringen na de pandemie.

5. ESG-beleggingen zijn booming

43% van de beleggers is meer geïnteresseerd in milieu-, sociale en governance (ESG) gerichte investeringen dan 12 maanden geleden

6. Welke stad staat aan de top?

Londen en New York staan bovenaan de City Wealth Index, Parijs op de 3e plaats, met Tokio op de 4e en HongKong op de 5e plaats.

Lees het rapport van KnightFrank:
https://www.knightfrank.com/wealthreport/2021-03-01-at-a-glance-key-findings-from-the-wealth-report-2021