Stakeholderkapitalisme is de sleutel tot innovatie en verandering. Dat schrijft Larry Fink, bestuursvoorzitter van BlackRock, in zijn jaarlijkse brief aan de ceo’s van de bedrijven waarin de vermogensbeheerder namens haar klanten belegt. Volgens BlackRock presteren bedrijven beter als ze zich bewust zijn van hun rol in de samenleving en handelen in het belang van hun werknemers, klanten, de maatschappij en andere belangrijke partijen.  

Een paar hoofdpunten uit de brief:  

  • De relatie tussen werkgever en werknemer is door de pandemie definitief veranderd. Werknemers vragen steeds meer van hun werkgever. Bedrijven die investeren in innovatieve en betere werkomgevingen en arbeidsomstandigheden voor hun werknemers, krijgen daar loyaliteit en een hogere winst voor terug. 
  • Elk bedrijf en elke sector zal zich moeten aanpassen aan de transitie naar een ‘netto-nul’ wereld. Het is niet alleen aan de startups om het bedrijfsleven nieuw elan te geven, ook gevestigde namen moeten dit durven doen. Daarnaast moeten bedrijven en overheden de handen ineenslaan om te zorgen voor duurzame en betrouwbare energie die voor iedereen betaalbaar is.
     
  • BlackRock ziet onder aandeelhouders een stijgende interesse in de corporate governance van beursgenoteerde bedrijven. De vermogensbeheerder gaat technologie gebruiken om klanten meer inspraak te geven in de proxy voting bij bedrijven waarin hun geld wordt belegd. Deze optie wordt al geboden aan enkele institutionele klanten, waaronder een aantal grote pensioenfondsen. BlackRock wil deze service uitbreiden en wil dat elke belegger – ook de particuliere belegger – in de toekomst mee kan doen in het proxyvotingproces.
     
  • Larry Fink kondigt bovendien aan dat BlackRock een Center for Stakeholder Capitalism opricht om meer onderzoek te doen naar de relatie tussen stakeholder engagement en shareholder value.