NN Investment Partners (NN IP) heeft Lewis Jones aangesteld als Lead Portfolio Manager Emerging Markets Debt (EMD) Local Currency strategieën.

In zijn nieuwe rol is Jones verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van alle EMD Local Currency-portefeuilles. Hij werkt vanuit New York en rapporteert aan Marcelo Assalin, hoofd bij EMD van NN IP.

Binnen het EMD-team van NN IP werkt Jones samen met Senior Portfolio Manager Daniel Wood (vanuit Den Haag, met een focus op de EEMEA-regio), Portfolio Manager Johnny Chen (in Singapore, gericht op de Aziatische regio) en Portfolio Implementation Manager Annika Wong (Den Haag). Naast zijn rol als Lead Portfolio Manager zal Lewis zich blijven richten op de regio Latijns-Amerika.

Jones is in augustus 2016 bij NN IP begonnen als Senior Portfolio Manager EMD Local Currency in New York. Hij heeft 13 jaar ervaring op het gebied van Emerging Market Debt. Voordat Jones bij NN IP in dienst trad, was hij werkzaam op de EMD-afdeling van BNP Paribas Investment Partners en bij Fischer Francis Trees & Watts in Boston, waar hij Portfolio Manager voor EMD was. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan bij onder meer State Street Global Advisors en Aviva Investors in Londen en Boston.

Marcelo Assalin, Head of Emerging Market Debt bij NN Investment Partners: “We zijn erg blij met de benoeming van Lewis als Lead Portfolio Manager voor de EMD Local Currency-strategieën. Sinds zijn komst naar NN IP in augustus 2016 heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij zowel de sterke performance als de zakelijke ontwikkeling van onze EMD Local Currency-portefeuilles.”

Jones heeft een bachelorsdiploma van de University of Alberta School of Business in Canada, is een CFA-charterholder en heeft een FRM-certificering.

Jones maakt deel uit het EMD team van NN IP, die bestaat uit 19 beleggingsprofessionals. De boetiek heeft op dit moment ongeveer USD 10 miljard* onder beheer, verdeeld over het volledige EMD-spectrum.