Lindenhaeghe organiseert als onderdeel van de pilot Testen voor Toegang op 26 en 30 april een aantal fysieke PE-trainingen (+ examen). De opleider doet dit in samenwerking met branchevereniging NTRO. Deelnemers aan de trainingen moeten hiervoor tijdig een (kosteloze) corona-sneltest doen.

Een training boeken, een coronatest doen en vervolgens met een negatief testresultaat op zak het klaslokaal betreden; dat is de procedure bij de pilot Testen voor Toegang, legt Ewald Bary, algemeen directeur van Lindenhaeghe uit. “Eind april trappen we af met een aantal PE-trainingen die geboekt kunnen worden tegen een sterk gereduceerd tarief als onderdeel van de pilot Testen voor Toegang. Professionals die aan de pilot deelnemen en een training boeken, dienen in de 40 uur voorafgaand aan de training een sneltest te doen om de training te kunnen bijwonen. De test is gratis, kan zelf ingepland worden en dient uiteraard ‘negatief’ als resultaat te hebben.”

Behalve de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) zijn ook de ministeries van Economische Zaken, Volksgezondheid en Justitie betrokken bij de pilot Testen voor Toegang.

Lees het volledige artikel hier.