Lindenhaeghe-trainer Anouk Hengeveld merkt op dat het CDFD steeds vaker detailvragen opneemt in de PE-examens. “Hiermee wil het voorkomen dat cursisten na een korte training slagen, zonder dat ze zich inhoudelijk echt in de materie verdiept hebben. Om te kunnen slagen moeten examenkandidaten zich nu anders gaan voorbereiden.”

De huidige PE-periode eindigt op 1 april 2022. Veel adviseurs moeten hun PE-examens nog doen voor 1 april 2022. De PE-slagingspercentages zijn al langere tijd vrij hoog, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Hengeveld: “De laatste tijd valt ons op dat er iets is veranderd in de manier van vragenstellen door het CDFD. Waar voorheen veel vragen in casusvorm voorkwamen, gerelateerd aan algemene en brede onderwerpen, zien we steeds vaker detailvragen voorbijkomen. Vrij specialistische vragen die je echt alleen maar kunt weten als je de stof bestudeerd hebt. Naast een training om de onderwerpen goed te behandelen en ook de vraagmethodiek te bespreken, wordt echt meer (zelf)studie verwacht. Doe je dat niet, dan daalt je slagingskans behoorlijk. Simpelweg omdat je de antwoorden niet weet.”

Zomertip
De zomertip van de Lindenhaeghe-trainers is dus: wil je het PE-examen halen, duik dan echt even de boeken in. Hengeveld: “Doorloop de E-learning, oefen met Slim leren, oefenexamens en zet de puntjes op de i met een examentraining. Zie zo’n training echt als extra boost, iets dat nog nét even wat extra’s geeft. Maar laat je poging niet alleen van een korte training afhangen. Daarmee red je het niet meer.”

Bron: