ASN biedt nu via Duurzaam Mixfonds Zeer Defensief de mogelijkheid om te beleggen  in microfinanciering. Daarmee is dit het eerste Nederlandse mixfonds dat belegt in microkredieten; een uitgebalanceerd mixfonds en duurzame impact. Aan de andere vier ASN Duurzame Mixfondsen worden op een later moment ook beleggingen in microkrediet toegevoegd.

“Door de toevoeging van microkrediet aan de beleggingen van de ASN Duurzame Mixfondsen stelt ASN beleggers in staat om op een gemakkelijker manier een duurzame impact te maken. Bovendien neemt het risico af, terwijl het verwachte rendement toeneemt. Goed voor de belegger én goed voor de wereld,” aldus Bas-Jan Blom, directeur ASN Beleggingsfondsen.

Diversiteit van beleggingsportefeuilles

Aandelen- en obligatiebeleggingen reageren op een bepaalde manier op economische en financiële ontwikkelingen. De reactie van de microkredietmarkt wijkt daarvan duidelijk af. Microkrediet vergroot de diversiteit van de beleggingsportefeuilles van de ASN Duurzame Mixfondsen. Hierdoor wordt het risico voor beleggers verlaagd. Tegelijkertijd neemt het verwachte rendement na aftrek van de fondskosten toe. Dit blijkt ook uit studies van Ortec Finance.