Bijna twee derde (59%) van de millennials heeft een professionele financieel adviseur, meer dan de generatie X (56%) of babyboomers (48%), blijkt uit een onderzoek van Natixis Investment Managers.

Voor het rapport ‘Five Financial Truths about Millennials at 40’ werden bijna 2.500 beleggers tussen de 25 en 40 jaar bevraagd, met een minimaal belegbaar vermogen van $ 100.000, in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië, het VK, Europa en het Midden-Oosten.

Uit het rapport blijkt verder dat millennials met name geïnteresseerd zijn in financiële planning, ongetwijfeld om ze te helpen bereiken de duidelijke financiële doelen die zij stellen, waaronder met pensioen gaan op 60-jarige leeftijd. Millennials zijn ook nijvere spaarders en zetten gemiddeld 17% van hun inkomen opzij voor hun pensioen.

“Ze weten hoe verlies eruitziet”

“Millennials hebben vaak een slecht imago en worden bestempeld als financieel onverantwoordelijk omdat ze liever frivool uitgeven dan sparen. Ze hebben hoge verwachtingen, maar zijn ook proactief als het op financiële planning aankomt en zijn niet langer alleen de jonge twintigers”, aldus Dave Goodsell, Executive Director van Natixis.

“Deze generatie heeft een groot deel van hun volwassen leven kunnen genieten van een lange bullmarkt met lage rentevoeten en weinig inflatie. Ze hebben ook 9/11 meegemaakt, het uiteenspatten van de eerste tech-zeepbel en een zware financiële crisis die velen van de generatie van hun ouders verpletterde. Ze weten hoe verlies eruitziet en willen hun belangen beschermen nu ze de risico’s zien toenemen en hun financiën complexer worden. Het goede nieuws is dat millennials niet alleen de waarde van planningsadvies erkennen, maar ook vertrouwen hebben in financieel adviseurs.”

Het hele rapport van Natixis is hier te lezen.