Opleidingsinstituut NIBE-SVV is door DSI geaccrediteerd voor het aanbieden van Permanent Vakbekwaam programma’s volgens de ESMA-richtlijnen. Vanaf 2020 moeten beleggingsprofessionals jaarlijks aantonen vakbekwaam te zijn. Met een Permanent Vakbekwaam certificering worden zij opgenomen in het register van DSI.

Door de accreditatie kunnen beleggingsprofessionals bij NIBE-SVV Permanent Vakbekwaam programma’s volgen, waarmee een DSI-certificering kan worden behaald. Via dit jaarlijkse programma kan een gecertificeerde beleggingsprofessional zijn kennis en vaardigheden actualiseren en zo aantoonbaar permanent vakbekwaam blijven. De thema’s die ieder jaar aan de orde moeten komen worden bepaald door de Adviescommissies van DSI, bestaande uit vakspecialisten.

Jeanette Hadderingh, directeur NIBE-SVV, geeft aan dat “waar toetsing bijdraagt aan het aantonen van vakmanschap, periodieke toetsing bijdraagt aan het bewaken van vakmanschap.” De NIBE-SVV-programma’s voor de volgende DSI-registers zijn geaccrediteerd:

  • DSI Informeren Beleggen Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Standaard Retail (ESMA)
  • DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail (ESMA)