De sector is in beweging, er ontstaan nieuwe distributiemodellen. Een nieuw beleggingsfonds met een vertrouwde naam is vanaf vandaag beschikbaar voor particuliere beleggers in Nederland. Het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund is een beleggingsfonds gebaseerd op de bij de lezers van Beleggers Belangen populaire Dividendportefeuille van Beleggers Belangen, die in 2011 door de redactie is opgezet.

Abonnees van Beleggers Belangen hebben zich de afgelopen jaren in toenemende mate enthousiast getoond over de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen. FundShare, Auréus en Beleggers Belangen onderkennen de groeiende behoefte onder particuliere beleggers om deze voorbeeldportefeuille op een eenvoudiger manier te volgen. Dankzij het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund kan de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen nu met één transactie worden aangekocht. Beleggers volgen daarmee de strategie van de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen, inclusief alle mutaties.

De beheerder van het fonds is FundShare Fund Management B.V. (“FundShare”). FundShare heeft de uitvoering van het beleggingsbeleid uitbesteed aan Auréus Group B.V. (“Auréus”), de ‘gedelegeerd beheerder’ van het fonds.

Het FundShare UCITS Beleggers Belangen Dividend Fund is gebaseerd op de research van de Dividendportefeuille van Beleggers Belangen. Het fonds belegt dus voor de lange termijn in beursgenoteerde aandelen uit ontwikkelde landen met een stabiel of groeiend dividend. Het ontvangen dividend wordt niet uitgekeerd maar herbelegd. Meer informatie over het beleggingsbeleid is te vinden in de EBI (Essentiële Beleggersinformatie) en in het Supplement op het Base Prospectus op de website van FundShare.

Bron:

https://www.analist.be/corporatenieuws/507057-fundshare-en-beleggers-belangen-starten-fundshare-ucits-beleggers-belangen-dividend-fund