UBS AM lanceert een ETF dat strikte duurzaamheidscriteria toepast op het universum van de S&P500. PGIM introduceert het PGIM Global Total Return ESG Bond dar ook buiten de VS wordt aangeboden. Neuberger Berman komt met twee duurzame UCITS-aandelenfondsen. ETC Group heeft een op de Duitse beurs genoteerde Ether-ETC aangekondigd.

UBS AM
De ETF van UBS Asset Management volgt de S&P500 ESG Elite Index, waarin bedrijven met de beste ESG-scores uit de brede Amerikaanse index zijn opgenomen. De index bevat ongeveer 25 tot 30 procent van de bedrijven uit de S&P500, gerekend met marktkapitalisatie.

Neuberger Berman
Neuberger Berman komt met twee duurzame UCITS-aandelenfondsen: het Neuberger Berman Global Sustainable Equity fonds en het European Sustainable Equity-fonds. Beide zijn high conviction-fondsen die doorgaans 30 tot 60 in aandelen aanhouden en beleggen in kwaliteitsbedrijven waar duurzaamheid het rendement versterkt, met behulp van bottom-up-onderzoek. Het beleggingsteam streeft naar een active share van meer dan 75 procent.

ETC Group
ETC Group heeft een op de Duitse beurs genoteerde Ether-ETC aangekondigd. De tracker wordt 100 procent fysiek ondersteund en door een centrale tegenpartij gecleard. Het gaat om het eerste Ethereum exchange traded product (ETP) op de Deutsche Börse en volgt op de Bitcoin Exchange Traded Crypto van HANetf van vorig jaar, die inmiddels meer dan 1 miljard dollar aan vermogen onder beheer heeft. De beursnotering op XETRA is vooral relevant voor institutionele beleggers.