NN Investment Partners (NN IP) heeft Maarten Geerdink aangesteld als Head of European Equities en Lead Portfolio Manager voor de systematisch gedreven Europese aandelenstrategieën.

Maarten zal leidinggeven aan het European Equity-team van NN IP, bestaande uit acht portefeuillemanagers en negen fundamentele analisten en datawetenschappers, met een focus op verdere verbeteringen en innovaties van het beleggingsproces. Daarnaast wordt Maarten de Lead Portfolio Manager voor een aantal meer systematisch gedreven beleggingsstrategieën voor Europese en Euro aandelen.

Voor zijn start bij NN IP werkte Maarten als partner en Chief Investment Officer bij Econopolis in België. Hij heeft bijna 20 jaar ervaring in de vermogensbeheer, onder meer bij Petercam (tegenwoordig DegroofPetercam) als Senior Portfolio Manager en bij Brevan Howard Asset Management en Shell Asset Management Company als Portfolio Manager voor kwantitatieve aandelenstrategieën. Maarten studeerde Finance aan de Universiteit van Amsterdam.

Jeroen Bos, Head of Specialized Equity bij NN Investment Partners: “We zijn bij NN IP erg blij met de komst van Maarten. Hij heeft veel ervaring op het gebied van Europese aandelenbeleggingen en technologiegedreven beleggingsinnovaties. Zijn aanstelling onderstreept onze steeds sterkere focus op de combinatie van menselijke intelligentie en technologische accuratesse. Hij beschikt over de juiste kwaliteiten om verdere ontwikkeling op dit gebied mogelijk te maken.”

Het European Equity-team van NN IP beheert een vermogen van ongeveer EUR 4.5 miljard in verschillende strategieën.