Het groeiende aantal klanten in België heeft ertoe geleid dat Nordea Asset Management een kantoor in de Belgische hoofdstad opent. Senior Sales Director Roger De Passe en Sales Director Arno Norro staan aan het hoofd van het team in Brussel.

‘Met een kantoor kan het lokale team direct spreken met vermogensbeheerders en de service leveren die zij inmiddels van ons gewend zijn.’ Dat zegt Christophe Girondel, Global Head of Distribution van Nordea Asset Management, in een persverklaring. Al sinds 2008 distribueert Nordea AM fondsen vanuit Brussel. Volgens Girondel is Nordea in een stadium beland waar fysieke aanwezigheid in Brussel een logische stap is.

Roger de Passe stuurt het Belgische kantoor aan. Eerder werkte hij onder meer voor Generali. Thierry Muller, Head of Benelux Distribution geeft aan dat België voor Nordea AM een hele interessante markt is. Waar het accent in Nederland op passief ligt, is er op de Belgische markt nog veel interesse in alpha-gericht asset management.

Nordea Asset Management, onderdeel van Nordea Group, heeft zo’n 220 miljard euro onder beheer en biedt in België ruim veertig beleggingsoplossingen aan.