Met een beheer van ruim 1500 miljard dollar behoort Franklin Templeton tot de top 20 grootste asset managers ter wereld. De overname werd dinsdag voor de opening van de Amerikaanse beurzen bekendgemaakt.

Greg Johnson, de CEO van Franklin Templeton spreekt van een belangrijke acquisitie waarmee aanzienlijk kansen ontstaan door de grotere schaal, diversiteit en balans tussen investeringsstrategieën, distributiekanalen en geografische gebieden.

De schaalgrootte is nodig om succesvol te zijn in de hedendaagse asset management markt, aldus Joseph Sullivan, CEO van Legg Mason. De klanten zullen profiteren van een gedeelde visie volgens hem met verschillende investeringsmogelijkheden en een breed distributienetwerk in deze combinatie.

Franklin Templeton beheerde ongeveer 688 miljard dollar eind januari 2020, maar wordt langer geplaagd door een grote uitstroom. In 2016, 2017 en 2018 voerde de Amerikaanse asset manager de ranglijst van slechts verkopende fondshuizen aan. Het grotere Legg Mason beheerde 808 miljar dollar eind januari 2020 en het biedt onder negen verschillende labels verschillende actief beheerde strategieën aan voor meerdere beleggingsstijlen en geografische gebieden.

Na de afronding van de transactie blijft Jenny Johnson als president en CEO fungeren en Greg Johnson als executive president van de raad van bestuur bij Franklin Templeto