Margedruk en concurrentie van fintechbedrijven dwingt assetmanagers om het fusie- en overnamepad op te gaan. Middelgrote vermogensbeheerders moeten volgens Detlef Glow kiezen: fuseren of worden opgegeten. 

Met de aankondiging van de aankoop van NN Investment Partners (NNIP) door Goldman Sachs Asset Management (GSAM) waren we getuige van een nieuwe opmerkelijke fusie tussen vermogensbeheerders in Europa. 

Amundi had eerder dit jaar zijn ogen al op Lyxor laten vallen. Volgens mij passen beide acties prima in een branche waar grootte ertoe doet. Ik voorspel dat het bij deze overnames ook niet zal blijven. Meer middelgrote vermogensbeheerders zullen worden opgepikt door grotere partijen. 

Ook zullen we meer fusies zien van assetmanagers die elkaar in grootte weinig ontlopen. Alleen op die manier kan het beheerde vermogen omhoog en kan er via strategische distributie-overeenkomsten exclusieve toegang worden bereikt tot nieuwe klantgroepen. 

Een hoger beheerd vermogen helpt een vermogensbeheerder om de omzet op peil te houden, aangezien de druk op de marges verder toeneemt. 

Lees het volledige artikel: 

https://www.iexprofs.nl/Column/727246/Lipper-Refinitiv/Overname-NN-IP-staat-niet-op-zichzelf.aspx?utm_source=intern&utm_campaign=hometag