Vermogensbeheerder Schoders Capital neemt Cairn Real Estate over, een in Nederland gevestigd vastgoedfonds en vermogensbeheerder; MZA lijft ACN in. 

Schroders Capital heeft overeenstemming bereikt over de overname van Cairn Real Estate, een in Nederland gevestigd vastgoedfonds en vermogensbeheerder met €1,3 miljard aan beheerd vermogen.  

Met deze overname krijgt Schroders Capital meer toegang tot Nederlandse vastgoedexpertise om aan de groeiende beleggingsvraag van zijn institutionele beleggers te voldoen.  

Het huidige team van 26 medewerkers van Cairn, dat geleid wordt door Pieter Akkerman, Maarten Briët en Sven van Loon, blijft verbonden aan de organisatie. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Amsterdam, met een nevenvestiging in Haarlem. 

De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. 

MZA 

Per 1 januari 2022 neemt MZA (Molenaar en Zwarthoed Adviseurs) het in Enkhuizen gevestigde ACN Assurantiën over. Het kantoor, inclusief de medewerkers gaan verder onder de naam van MZA.  

De overname van ACN is de eerste stap van MZA na het bekendmaken van de samenwerking met Söderberg & Partners afgelopen september. MZA is actief op zoek naar uitbreiding met nog een drie- of viertal kantoren geografisch verspreid over Noord-Holland.