Paulien Koopman-Beerepoot is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2021. Ze ontving de beker uit handen van Anja van Zandbergen, de titelhouder van 2020. 

In de finale bleef zij haar collega’s Mano Schuitmaker (werkzaam bij Your Accountants & Adviseurs in Alkmaar) en Jan Laport (werkzaam bij Tropal Consultancy in Almere) voor. 

Hoge niveau finalisten 

Juryvoorzitter Conny Weber zei: “De jury was onder de indruk van het hoge niveau van de drie finalisten. Paulien Koopman heeft in alle rondes van deze verkiezing goed gepresteerd. Met name in het klantadviesgesprek heeft zij er blijk van gegeven dat ze alle facetten van financiële planning goed in de vingers heeft. Een aparte vermelding verdient haar klantpresentatie. Die klonk als een klok. Uiteindelijk hebben de leden de doorslag gegeven: zij hebben in overgrote meerderheid op Paulien gestemd als hun ambassadeur voor het komende jaar. De jury sluit zich hier graag bij aan.” 

Verkiezingstraject 

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Vereniging FFP, de beroepsorganisatie van gecertificeerd financieel planners, en bestaat uit verschillende rondes. Na de eerste ronde, een kennistoets, stootten tien planners door naar ronde 2: een inventarisatiegesprek, waarbij een acteur de rol van klant vervult. De drie beste kandidaten moesten vervolgens een financieel plan uitwerken en bespreken met de ‘klant’. Dat gesprek werd, samen met de eerdere prestaties, door een vakjury beoordeeld. In de vierde ronde presenteerden de drie finalisten zich aan hun vakgenoten. Alle gecertificeerde financieel planners konden vervolgens hun stem uitbrengen op een van de kandidaten.