Wisselgeldfeature blijkt sleutel tot laagdrempelig beleggen

Amsterdam, 6 september 2018 – De noodzaak om zelf een buffer op te bouwen voor de toekomst groeit. Dit lijken Nederlanders zich ook te realiseren want deze maand heeft Peaks, de app waarmee je gemakkelijk kleine bedragen voor later kunt beleggen, haar 25.000ste klant verwelkomd. De app, die eind november 2017 lanceerde, groeit hard. En dat is niet voor niets, want één van de pijlers van Peaks is beleggen begrijpelijk en toegankelijk maken voor iedereen. Peakers kunnen op een gemakkelijke en leuke manier beleggen en min of meer ongemerkt een potje voor later opbouwen.

Beleggen voor iedereen

De app maakt het met de wisselgeldfeature mogelijk om wekelijks bijna ongemerkt kleine bedragen opzij te zetten en die te beleggen. Het verwelkomen van de 25.000ste klant bewijst dat de oprichters van de app een markt hebben gevonden die nog niet eerder werd bediend. “Niet de ‘typische’ belegger maar juist de groep die nog niet belegde, maakt gebruik van Peaks”, aldus Tom Arends, medeoprichter van Peaks. “Ons toegankelijke design, duidelijke taalgebruik en eenvoudige manier om ongemerkt steeds kleine beetjes te beleggen spreekt een heel brede groep aan. Dat zie je ook terug in de gemiddelde leeftijd van onze klanten. Dit is met 37 jaar aanzienlijk lager dan de landelijk gemiddelde leeftijd van 53 jaar.” Uit onderzoek dat Peaks liet uitvoeren door PanelWizard bleek bovendien dat in Nederland slechts 9% van de vrouwen belegt . Bij Peaks is meer dan 30% van de klanten vrouw. Ruim drie keer zo veel als het landelijk gemiddelde. Ook blijken Peakers betrokken beleggers: 80% bekijkt minimaal een keer per week de app en bijna 100% checkt minimaal eens per maand hoe het ervoor staat met zijn beleggingen.

Toekomstplannen

De oprichters van Peaks hebben grote ambities voor de komende maanden en het nieuwe jaar. “De volgende stap is om met Peaks de grens over te gaan”, antwoordt medeoprichter Sijbrand Tieleman op de vraag naar de toekomstplannen. “We zien hoe populair Peaks in Nederland is en willen graag ook heel Europa kennis laten maken met de app. Daarnaast wachten we met smart op de invoering van betaalrichtlijn PSD2. Zodra de richtlijn in Nederland is ingevoerd, kunnen klanten van alle banken gebruik maken van onze wisselgeldfeature. We hopen na de invoering weer een groep nieuwe Peakers te mogen verwelkomen.” De wisselgeldfeature is voor nu alleen nog te gebruiken door klanten met een Rabobankrekening. Peakers van andere banken kunnen momenteel wel dagelijks een zelfgekozen bedrag inleggen.

 

 

 

 

Over Peaks

Peaks is de eerste mobiele app die beleggen met je wisselgeld mogelijk maakt. Elke keer dat je betaalt met je pinpas, rondt Peaks het bedrag automatisch af naar de eerstvolgende euro. Op dit moment kunnen alleen Peakers met een Rabobank-rekening hun bankafschrijvingen laten afronden en beleggen. Peakers met een andere bankrekening kunnen kiezen om hun wisselgeld in te stellen op een vast bedrag, bijvoorbeeld een €1 per dag, wat ongeveer gelijk is aan het gemiddelde wisselgeld van Peakers die hun bankafschrijvingen laten afronden. Zo ontstaat zonder grote impact op je uitgavenpatroon een beleggingspotje en maakt Peaks beleggen net zo gemakkelijk als pinnen. Peaks wil beleggen voor iedereen toegankelijk maken. Daarnaast vindt Peaks het belangrijk om onze aarde ook een leefbare plek te houden voor de volgende generaties. Dé manier om daar als individu en bedrijf iets aan te doen is te investeren in de meest duurzame beursgenoteerde bedrijven. Bij Peaks beleg je je wisselgeld in duurzame fondsen. Het bedrijf Peaks is gevestigd in Amsterdam en in 2016 opgericht door Tom Arends, Sijbrand Tieleman en Rutger Beens. De Rabobank is een belangrijke investeerder in Peaks.