Jelte de Boer is de nieuwe CIO ad interim bij Optimix Vermogensbeheer als gevolg van de sabbatical van Ivan Moen. Het is niet bekend hoe lang de sabbatical van Moen duurt, maar wel is zeker dat hij daarna weer terugkomt.  Jelte de Boer was hiervoor al vele jaren Senior Portfolio Manager bij Optimix Vermogensbeheer.

Jaap Koelewijn commissaris Topfund

Prof. dr. Jaap Koelewijn is benoemd tot commissaris van Topfund per 1 september 2019. Per diezelfde datum zijn ook Rob Labadie en drs. Bob van der Mast benoemd tot leden van de raad van commissarissen.

Met FX Latency Arbitrage heeft Rob Labadie een nieuw beleggingsfonds geïntroduceerd, waarbij twee verschillende strategieën op basis van high frequency daytrading worden gehanteerd. Labadie werkte eerder in diverse functies voor Van Lanschot Bankiers en zat in het bestuur van Aena en de Stichting Pensioenfonds van Van Lanschot Bankiers.

Bob van der Mast is gedurende zijn loopbaan werkzaam geweest bij diverse banken en financiële instellingen waaronder Bank Paribas Nederland NV, Bank Labouchere NV en Kairos Asset Management BV. In zijn huidige functie als Bestuurder van directeur TargetMedia BV, een Betaalinstelling onder vergunning van De Nederlandsche Bank, is hij binnen het Bestuur verantwoordelijk voor onder meer compliance.

Capital Group

Capital Group heeft Grégoire Seron aangesteld als marketingdirecteur. Seron wordt verantwoordelijk voor de strategische marketing en richt zich daarbij op financiële tussenpersonen in de Benelux. Capital Group is met een beheerd vermogen van USD 1,9 biljoen een van de grootste onafhankelijke vermogensbeheerders ter wereld.