Met de nieuwe Democratische president Biden waait er een nieuwe duurzame wind in de Verenigde Staten. ABN Amro verwacht dat er vooral geïnvesteerd wordt in het verduurzamen van de meest vervuilende staten, zoals Texas. Een van de eerste dingen die de nieuwe Amerikaanse president gedaan heeft, was een decreet tekenen waarin staat dat de VS van plan zijn om het akkoord van Parijs opnieuw te ondertekenen. ABN Amro verwacht dat de investering van USD 2 biljoen gericht zal zijn op de staten die samen meer dan 50% van de Amerikaanse CO2-uitstoot uitstoten.

De energietransitie is volgens de bank al aan de gang, met 50% van de totale toename van de opwekking uit duurzame energiebronnen in 2020 per september 2020. Ook oliestaat Texas, een echte Republikeinse staat, is in transitie. Om tegen het einde van deze eeuw binnen het traject van het akkoord van Parijs te blijven, moeten de VS de CO2-uitstoot in de komende tien jaar verminderen met 70%.

Vervuilende staten
“Gezien de uitstoot van fossiele brandstoffen per staat, onderscheiden de Republikeinse staten Texas en Louisiana zich als hoge uitstoters, met emissies die voornamelijk verband houden met industriële processen en fossiele brandstoffen. De kuststaten Californië en Florida volgen met emissies voornamelijk uit transport en elektriciteitsopwekking voor Florida.”

Verder lezen
Bron: https://www.iexprofs.nl/Nieuws/510916/Amerikaanse-verkiezingen-2020/Joe-Biden-wil-twee-biljoen-dollar-duurzaam-investeren.aspx?utm_source=intern&utm_campaign=hometag