Private banks zetten gespecialiseerde teams op om het groeiende aantal family offices te bereiken, maar moeten hun structuren beter afstemmen op dit veeleisende klantensegment. Van de 10.000 single family offices (SFO’s) die volgens een recent rapport van DBS Private Bank en adviesbureau EY wereldwijd bestaan, is ten minste de helft in de afgelopen 15 jaar opgericht, waarbij Aziatische families steeds meer als de opkomende bronnen van rijkdom worden gezien.

Het is dan ook geen verrassing dat alle private banks gespecialiseerde teams opzetten om zich op dit groeiende segment te richten. Cliënten in dit segment beginnen gewoonlijk met een vermogen van 250 miljoen dollar voor kantoren die op zoek zijn naar uitbestede oplossingen, oplopend tot 750 miljoen dollar voor kantoren met eigen personeel, aldus Citi Private Bank.

“In een crisis wil het ‘grote geld’ één geconsolideerd boek met gegevens, zodat ze met één druk op de knop de exposure aan bepaalde sectoren of regio’s kunnen traceren”, zegt een enthousiaste Dave W. Fox Jr, hoofd van de wereldwijde Family Office unit bij de Amerikaanse vermogensbeheerder Northern Trust.

Lees het volledige artikel hier:
https://www.pwmnet.com/Wealth-Management/Private-Banking/Private-banks-swarm-around-family-office-honey-pot?ct=true