Professionele beleggers zijn zich zeer bewust van de reputatierisicos als klimaatafspraken niet worden nagekomen. Dat zegt 83 procent van de respondenten van een onderzoek van Funds Europe onder Europese marktspelers. 

Uit het onderzoek blijkt dat marktpartijen zich zeer bewust zijn van de risico’s als klimaatdoelstellingen niet worden nageleefd. Daarnaast verwacht 45 procent dat risiconormen op het terrein van klimaatverandering verplicht zullen worden.

Maar er zijn ook uitdagingen. 37% van de ondervraagden vindt dat ze niet beschikken over voldoende informatie over klimaatrisico’s en de manier waarop die hun portefeuille beinvloeden. Vreemd, vinden de onderzoekers van Funds Europe, want die informatie is er toch echt wel. Het gebrek aan een consistente methodologie en inconsistente gegevens worden door ondervraagden als redenen opgevoerd.

Op het gebied van productontwikkeling zei 51% dat meer focus op het klimaat een belangrijk aandachtspunt is, en 57% verwacht dat nieuwe producten worden afgestemd op de duurzaamheidsvoorkeuren van beleggers.

Lees het volledige rapport hier.