Toonaangevende detacheerder en opleider tekenen overeenkomst voor Associate Degree Payroll Services en Associate Degree Financieel Management, nieuwe Associate Degree Zorgadministratie is in de maak.

Detacheerder Quoratio en Markus Verbeek Praehep, de opleider voor financieel en administratieve professionals, trekken samen op om de arbeidsmarkt te versterken. In Bunnik hebben Jochem Kentgens, algemeen directeur van Quoratio, en Frank Bakker, directeur van Markus Verbeek Praehep, een overeenkomst getekend voor de Associate Degree Payroll Services en de Associate Degree Financieel Management. Met deze opleidingstrajecten hebben ze een uniek samenwerkingsverband bekrachtigd.

Quoratio is een toonaangevende detacheerder. Het bedrijf onderscheidt zich door, anders dan andere detacheerders, jonge, intelligente en ambitieuze trainees te selecteren. Zij worden ingezet bij organisaties die dringend verlegen zitten om een specialist in salaris-, zorg- of financiële administratie. “Wij maken het verschil door kwaliteit te leveren”, aldus Jochem Kentgens. “We selecteren ook kandidaten die hun HBO-opleiding niet hebben afgemaakt. Als ze maar over de juiste motivatie en competenties beschikken. Wij kijken verder dan cv’s en diploma’s.”

In het eigen opleidingscentrum volgen de trainees het Praktijk Diploma Loonadministratie (PDL) en de Vakopleiding Payroll Services (VPS). Quoratio en Markus Verbeek Praehep hebben al eerder samengewerkt. Dat krijgt nu een vervolg. Trainees gaan een opleiding tot Associate Degree volgen en kunnen zich daarna als financial onderscheiden. Kentgens: “Als je jezelf als detacheerder echt serieus neemt, neem je een erkende, objectieve opleider. Vandaar Markus Verbeek Praehep.”

Ook Frank Bakker toonde zich verheugd met het samenwerkingsverband. “In het financiële en administratieve vakgebied bestaan grote tekorten op het gebied van kennis en capaciteit. Het is de missie van Markus Verbeek Praehep om de arbeidsmarkt te versterken. Zelf detacheren kunnen we misschien wel, maar dat is niet onze core business. Opleiden echter wel. Voor ons is het daarom ideaal om met een toonaangevende partner als Quoratio samen te werken.”
De komende jaren zullen verschillende groepen een opleidingstraject volgen. Markus Verbeek Praehep leidt op en Quoratio biedt hen de kans deze kennis in de praktijk te brengen en werkervaring op te doen. Bij deze samenwerking zal het niet blijven. Recent hebben beide partijen de gesprekken geopend voor een nieuwe Associate Degree Zorgadministratie. Die is nu in de maak.

Quoratio is de partner voor HR & salaris-, zorg- en financiële administratie. Het bedrijf biedt de ideale mix van advies, detachering, werving & selectie en outsourcing. Dat doet Quoratio door de beste mensen te zoeken, te vinden en op te leiden. Zijn consultants staan klaar voor het verwerken en optimaliseren van administratie. Op locatie, op afstand en met alle softwarepakketten.
Markus Verbeek Praehep (onderdeel van NCOI Groep) is sinds 1896 een vaste waarde als opleider voor financieel professionals. Het aanbod omvat het meest complete en kwalitatieve pakket opleidingen voor accountants, payrollprofessionals, fiscalisten en (salaris)administrateurs. Van MBO tot en met Master, van bedrijfsleven tot en met overheid.