Iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van de rock’n’roll-geschiedenis weet, of zou in ieder geval moeten weten, dat de Rolling Stones hun songteksten vol stoppen met verstandig beleggingsadvies.  

De lessen die Mick Jagger in de jaren ’60 volgde aan de London School of Economics hebben hem geen windeieren gelegd. Met een geschat vermogen van bijna € 400 miljoen behoort hij tot de rijkste muzikanten van Engeland en hij is nooit te beroerd geweest om zijn verkregen wijsheid te delen met zijn fans, getuigen de volgende liedjes: 

Time Is on My Side” raadt fans aan vroeg te beginnen sparen voor hun pensioen. Het wonder van rente-op-rente maakt ze rijk tegen de tijd dat ze met pensioen gaan. 

Gimme Shelter” verklaart waarom de Stones naar Frankrijk verhuisden, waar ze aan de Britse fiscus konden ontsnappen. 

Dead Flowers” verklaart de Tulpenmanie van de jaren 1630 die duizenden goedgelovige investeerders berooid achterliet. 

Wild Horses” waarschuwt niet-professionals dat beleggen in paardenrennen een gevaarlijke onderneming is. Die best alleen door de meest ervaren beleggers wordt ondernomen. 

Start Me Up” is een liedje over risicokapitaal en adviseert investeerders om in start-ups te stappen. 

You can’t always get what you want” waarschuwt investeerders dat de beursgangen waar je op kan inschrijven, vaak niet de beursgangen zijn waar je op wil inschrijven. 

En als Jagger wil weten wat met zijn verdiende geld gebeurt, kan hij te rade bij wijlen zijn goede vriend George Harrison: 

Should five percent appear too small 

Be thankful I don’t take it all 

‘Cause I’m the taxman 

Yeah, I’m the taxman