Vanaf 1 maart is Ronald Wuijster de nieuwe voorzitter van DUFAS. Hij zet de koers van DUFAS voort, waarbij het accent ligt op het vergroten van het bewustzijn van de maatschappelijke relevantie van de sector.  

“Niet iedereen is zich ervan bewust maar meer dan 75% van de huishoudens in Nederland heeft een exposure naar de kapitaalmarkten via het pensioen, verzekeringen of directe beleggingen. Dat is een unieke situatie die in bijna geen van de andere EU-lidstaten voorkomt. Het is belangrijk dat we hiervoor een goede belangenbehartiging doen richting stakeholders in Nederland én daarbuiten,” zegt Wuijster. 

Iris van de Looij, algemeen directeur van DUFAS, over de bestuurswissel: “Ronald Wuijster treedt aan in een periode dat het essentieel is om met stakeholders in gesprek te gaan over standaardisatie op het gebied van duurzaamheid, het verlagen van drempels voor beleggen en de maatschappelijke relevantie van onze sector. Daarbij spelen contacten met internationale stakeholders ook een grote rol. Het is fantastisch dat we dat kunnen doen met betrokkenheid van de CEO van de grootste assetmanager van Nederland.” 

Ronald Wuijster is lid van de raad van bestuur van APG Groep, verantwoordelijk voor asset management. Ook is hij directievoorzitter van APG Asset Management.  

Ronald Wuijster