De tweede ronde workshops biedt informatie en inspiratie van maar liefst zes asset managers. Deze inspirerende interactieve workshops worden gegeven door Aberdeen Standard Investments, Aviva Investors, Fidelity Investments, Goldman Sachs, Nordea en Vontobel Asset Management.

Aberdeen Standard Investments legt in hun workshop de focus op China als ‘game changer’. De economische groei in China staat onder druk en er wordt niet alleen met een groeiend aantal faillissementen geworsteld, maar ook met de toenemende druk van de handelsoorlog met de Verenigde Staten. Wat gaan de laatste maanden van het ‘jaar van het varken’ nog brengen?

Aviva Investors legt in hun workshop de focus op hoe beleggers hun allocatie in lijn kunnen brengen met hun ESG-doelstellingen. Dat hoeft volgens Aviva op geen enkele wijze in conflict te zijn met lange termijn groei. In de tweede ronde zal Fidelity Investments ook aandacht hebben voor duurzaam beleggen. De stelling: “ESG-integratie is geen keuze”. Marty Dropkin (Global Head of Research, Fixed Income) zal ingaan op vragen zoals: “Waarom heeft Fidelity een eigen duurzaamheidrating?”, “Beïnvloeden ESG factoren het rendement?” en “Is ESG alleen belangrijk voor beleggers in Europa?”

Goldman Sachs vertelt in hun workshop “Beware the benchmark: Opportunities in Emerging Markets” over hoe beleggen in landen die nog volop in een periode van economische ontwikkeling zitten heel volatiel kan zijn. Goldman Sachs ziet vooral kansen.

Nordea zal in hun workshop ingaan op de vraag: “Wat is de invloed van een ESG focus op lange termijn resultaten?” Nordea stelt dat ‘Global Stars Equity strategy’ verantwoord beleggen excellent koppelt aan ‘positive returns’. Ook Vontobel Asset Management zit in de tweede workshopronde. Dit ‘huis’ zal de workshop gebruiken om toe te lichten wat de kracht is van ‘emerging markets’ bedrijfsobligaties voor elk portfolio. Vontobel laat zien dat met ‘EM corporate bonds’ historisch een sterk resultaat met een aanvaardbaar risicoprofiel te boeken is.