SynVest gaat samenwerken met Trustus, een vermogensbeheerder met het hoofdkantoor in Joure. Trustus zal de aandelen- en obligatiefondsen van SynVest gaan beheren. De medewerkers die zich bij SynVest bezighouden met lijfrenteproducten en ‘execution-only’ gaan dan over naar Trustus. Trustus (achttien medewerkers) groeit hiermee naar circa € 480 miljoen beheerd vermogen. 

De fondsen waar de SynVest klanten in beleggen worden door Trustus uitgebreid met nieuwe profielfondsen (behoudend, neutraal en dynamisch). SynVest blijft een goede instroom hebben van kapitaal. Meer cliënten verwachten een integraal advies op gebied van beleggen. 

CEO van SynVest Martin van Gooswilligen“Maar wij zijn geen vermogensbeheerder en mogen geen advies geven.” Deze ontwikkeling heeft het team van SynVest doen besluiten voor vermogensbeheer  samenwerking te zoeken. SynVest legt de focus op de kernactiviteit: beleggen in vastgoed.  

Proactief vermogensbeheer 

De nieuwe situatie betekent voor huidige en nieuwe cliënten van SynVest een heldere, ontzorgende beleggingsoplossing. Gezien de ontwikkelingen in de markt was vermogensbeheer voor SynVest al langer een ambitie en een logische stap, maar niet eenvoudig door de regelgeving. In plaats van zelf kennis én voldoende schaalgrootte te ontwikkelen heeft de vastgoedbelegger gekozen voor een samenwerking.