Het is bijna een geliefde traditie in de financiële wereld: de Outrageous Predictions van Saxo Bank. 

Ieder jaar presenteert Saxo-topman Steen Jakobsen zijn tien waanzinnige voorspellingen: voorspellingen voor het komende jaar die waarschijnlijk niet zullen uitkomen, maar helemaal absurd zijn ze nou ook weer niet. Een paar interessante voorspellingen voor 2022 zijn: 

Loon-prijsspiraal doet inflatie in VS stijgen tot boven 15% 

Tegen het vierde kwartaal van 2022 stijgen de lonen voor de onderste helft van de inkomens in de VS met 15 % op jaarbasis, omdat bedrijven op zoek zijn naar bereidwillige en gekwalificeerde werknemers, die steeds selectiever worden door een toenemend gevoel van gerechtigdheid omdat er banen in overvloed zijn in verhouding tot de schaarste van werkkrachten op alle vaardigheidsniveaus. 

Reddit-vrouwenleger neemt het op tegen bedrijfspatriarchaat 

In navolging van de tactiek van het Reddit-leger van 2020-21, zet een groep vrouwelijke traders een gecoördineerde aanval in op bedrijven met een povere reputatie op het gebied van gendergelijkheid, wat leidt tot enorme koersschommelingen van de geviseerde bedrijven. 

Medische doorbraak verlengt gemiddelde levensverwachting met 25 jaar 

Voor eeuwig jong, of in ieder geval toch een stuk langer. In 2022 biedt een belangrijke doorbraak in de biogeneeskunde het vooruitzicht op een verlenging van de productieve volwassenheid en van de gemiddelde levensverwachting met 25 jaar, wat naar verwachting zal leiden tot ethische, milieu- en fiscale crisissen die epische proporties zullen aannemen. 

Benieuwd naar wat 2022 nog meer in petto heeft? Alle Outrageous Predictions staan op de website van Saxo Bank