New Amsterdam Invest wil met een SPAC in de komende maanden de stap naar de Amsterdamse beurs maken. De SPAC wil met de uitgifte van een combinatie van aandelen en warrants, 25 tot 50 miljoen euro ophalen om een bedrijf over te nemen dat actief is in de Nederlandse, Duitse, Britse of de Amerikaanse commerciële vastgoedmarkt.

Uiteindelijk wil het investeringsvehikel de vastgoedportefeuille laten groeien naar een omvang van 40 tot 100 miljoen euro.De prijs per unit zal 20,00 euro bedragen en bestaat uit twee gewone aandelen en één warrant. Een warrant kan uiteindelijk worden omgezet in twee gewone aandelen. De promoters Aren van Dam, Cor Verkade, Moshe van Dam en Elisha Evers van New Amsterdam nemen zelf voor 20 procent deel aan de emissie.

Al eerder werd bekend dat ook Pegasus een SPAC-notering heeft. Met een waarde van 500 miljoen euro is Pegasus Europe de grootste SPAC in Europa. Sinds woensdag 28 april staat dit investeringsvehikel genoteerd aan Euronext Amsterdam. Achter deze SPAC zit de van oorsprong Franse vermogensbeheerder Tikehau Capital. Tikehau Capital focust zich op een viertal specialismen: private debt, real assets, private equity en capital market strategies.