De beleggingsverliezen uit 2018 zijn door de grootste private banks in Nederland in de eerste vier maanden ruimschoots goed gemaakt.

In het laatste kwartaal van 2018 hebben de financiële markten het zwaar te voorduren gehad. In de eerste vier maanden van 2019 stonden de financiële markten dan ook in het teken van herstel. De vijf grootste private banks in Nederland (ING, Rabobank, ABN Amro, InsingerGilissen en Van Lanschot) hebben in die periode een flinke inhaalslag gemaakt. Rabobank behaalde met de Beheerd Beleggen Actief-portefeuille zowel het hoogste rendement als de sterkste relatieve performance. Deze outperformance werd voornamelijk behaald dankzij de weloverwogen positie in aandelen.

ABN Amro verlaagde in januari de weging al naar neutraal en bleef vertrouwen houden in waardestrategieën, wat in de eerste vier maanden opnieuw rendement kostte. Daarnaast maakte ABN Amro de tactische beslissingen om het belang in grondstof en beursgenoteerd vastgoed te verkopen en nam het in mei een positie in goud.