BNP Paribas Securities Services en Van Lanschot Kempen hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten, die onder andere twee mandaten omvat met een omvang van € 16 miljard.

BNP Paribas Securities Services gaat voor Kempen Capital Management de wereldwijde custody, beleggingsadministratie en -rapportage, onderpandbeheer en FX-diensten leveren. Het mandaat van € 6 miljard omvat de fondsen in Luxemburg en Nederland.

Daarnaast zal BNP Paribas een aantal diensten voor particulier vermogensbeheer en brokeractiviteiten voor Van Lanschot Kempen uitvoeren. Dit mandaat vertegenwoordigt € 10 miljard aan activa.

Ernst Jansen, Managing Director bij Van Lanschot Kempen en COO Kempen Capital Management, zei: “De samenwerking met BNP Paribas Securities Services stelt ons in staat een schaalbaar operationeel model te bouwen om onze huidige en toekomstige groei te ondersteunen. BNP Paribas heeft een sterke staat van dienst in Luxemburg en Nederland met een pan-Europees netwerk voor onze vermogensbeheer- en brokerage-activiteiten en een gespecialiseerd aanbod voor private kapitaalinvesteringen, een belangrijk groeigebied voor Kempen Capital Management.“

Mark Schilstra, Head of Netherlands and Nordics bij BNP Paribas Securities Services, bevestigde: “Deze samenwerking onderstreept onze sterke positie op de Luxemburgse en Nederlandse markt en ons vermogen om operationele innovatie en cross-asset-class services te leveren aan de verschillende business lines van de Van Lanschot Kempen Groep. We kijken ernaar uit om voort te bouwen op onze langdurige samenwerking met Van Lanschot Kempen.”