Financieel adviseurs hebben melding gemaakt van een enorme toename van ESG-beleggingen bij hun klanten in de afgelopen 12 maanden. Uit de 2021 Financial Adviser Survey blijkt dat twee derde van de adviseurs nu meer van het geld van hun klanten belegt in speciale ESG-fondsen in vergelijking met vorig jaar rond deze tijd. Slechts 1 procent zegt minder te beleggen in ESG-opties.

Uit het onderzoek blijkt ook dat deze toename grotendeels door eindbeleggers zelf wordt veroorzaakt. Terwijl vorig jaar adviseurs dachten dat de vroege belangstelling voor ESG-beleggingsoplossingen vooral werd gedreven door een combinatie van de vraag van beleggers en ‘top-down’ institutionele verkoopdruk, meldde dit jaar 73 procent van de adviseurs dat hun klanten meer geïnteresseerd zijn in ESG-beleggingen in vergelijking met vorig jaar.

Deze vraag zal volgens de adviseurs ook van jaar tot jaar toenemen. Meer dan driekwart (76 procent) denkt dat hun klanten in de komende vijf jaar meer dan een kwart van hun portefeuilles zullen beleggen in ESG-fondsen.

Oliver Oehri, Co-head ESG Group van FE fundinfo, zegt: “Ondanks de onzekerheid en volatiliteit waarmee veel beleggers het afgelopen jaar te maken kregen in de nasleep van de Covid-19 pandemie, is de belangstelling en instroom van activa in ESG-beleggingsproposities werkelijk verbluffend geweest. Dit is een opwindende kans voor financiële adviseurs, die, zoals de survey aantoont, proactieve stappen ondernemen met hun eigen beleggingsproposities om te profiteren van deze sterke stijging van de belangstelling. Het meest bemoedigend is dat adviseurs ESG-beleggingen als een langetermijntrend beschouwen en zich dienovereenkomstig voorbereiden. Nu er meer gegevens en duidelijkere ratingsystemen op de markt zijn, is het potentieel voor verdere groei in de komende jaren enorm.”

 

Lees het volledige artikel:

https://www.wealthadviser.co/2021/05/07/299874/financial-advisers-report-huge-upsurge-esg-investing?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Wealth+Adviser+newsletter+-+%22UK-US+estate+planning%2C+the+impact+of+CDBCs%2C+and+a+surge+in+ESG+investing%22&utm_campaign=Wealth+Adviser+14%2F05%2F21&vgo_ee=WU5mjFIsRp2cFWDuH6K1QIUq79HIQPK7kGeJD2vv4WI%3D