Technologie is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Dankzij technologie blijven we in deze fase van lockdown en digitaal thuiswerken connected en productief. We werken op afstand samen en voelen ons verbonden.

In de zorg zijn data analytics, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning steeds belangrijker om de volksgezondheid en gezondheidsrisico’s te kunnen monitoren. Ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven maken al gebruik van analytics-software om hun eigen processen aan te sturen. Daarnaast wordt in de wereld de verspreiding van het virus in de gaten gehouden met behulp van ‘corona-apps’. Hiermee worden de mogelijke besmettingen voor de bevolking in kaart gebracht.

Hoewel de wereldwijde lockdown een flinke klap is voor de wereldeconomie en er veel bedrijven zijn die grote omzetverliezen lijden, biedt de crisis ook een impuls voor technologiebedrijven. De komende jaren zullen er steeds meer innovaties zijn op het gebied van AI, e-Health, e-learnings, robotics en elektronisch betaalverkeer. Grote techbedrijven zoals Microsoft, Alphabet en Amazon.com hebben sterke kasposities die hen in staat stelt om de huidige vertraging in de ordercyclus op te vangen en te investeren in de toekomst.

De komende jaren zullen verdere investeringen in digitalisering een drijfveer zijn voor de economie en de aandelenmarkten.