Adviseurs die zijn gecertificeerd als financieel planner zullen vanaf 1 januari 2022 alleen nog de titel CFP (Certified Financial Planner) gebruiken. Met deze stap intensiveert de Vereniging FFP haar samenwerking met de internationale Financial Planning Standards Board (FPSB Ltd). Ondanks de internationalisering van de titel blijft de Vereniging FFP wel als zelfstandige, nationale organisatie bestaan.

De circa 3.000 leden van beroepsvereniging FFP (Federatie Financieel Planners) gebruiken momenteel in hun klantcommunicatie nog verschillende titels: alleen FFP, alleen CFP of beide titels. Met ondersteuning vanuit de internationale organisatie gaat FFP inzetten op één krachtig keurmerk en een eenduidige uitstraling naar (particuliere en zakelijke) klanten in Nederland. De titel FFP zal om die reden met ingang van het jaar 2022 niet meer worden gebruikt.

Ondanks de internationalisering van de titel blijft de Vereniging FFP wel als zelfstandige, nationale organisatie bestaan. Dit geldt ook voor de samenwerking die FFP hier heeft met SEH en RFEA binnen het Verbond van Financiële Beroepsorganisaties (VFBO). De inhoud van het beroepsprofiel, de opleidingseisen en het certificeringstraject blijven eveneens ongewijzigd. De aan de vereniging verbonden stichting blijft hiervoor verantwoordelijk.

Lees het volledige artikel:
https://www.infinance.nl/artikel/titel-ffp-maakt-plaats-voor-cfp/