Tom Oude Avenhuis, directeur/eigenaar van Holofin in Almelo is verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2023. Na een intensief traject van vijf maanden volgde op 9 november de ontknoping, waarbij uit drie finalisten de winnaar bekend werd gemaakt. 2018 doorbroken. Oude Avenhuis ontving de wisselbeker uit handen van Paulien Koopman, de titelhouder van het afgelopen jaar.

De uitreiking van de prestigieuze titel vond plaats tijdens een speciale FFP-online uitzending bij Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Naast Tom Oude Avenhuis waren ook Ron Daniëls, werkzaam bij de Op Heij Verzekeringsgroep in Weert en Jeroen Zuurveld, Financial Decision Coach in Zandvoort, als finalisten voor de titel genomineerd.

Meer dan 100 kandidaten

Met ruim meer dan 100 kandidaten in de openingsronde kon de verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar zich ook dit jaar in een brede belangstelling verheugen. Uit het ruime kandidatenaanbod werden tien genomineerden geselecteerd. Zij gingen naar de volgende ronde waarin ze een inventarisatiegesprek voerden met een acteur die de rol van klant vervult.

Dat gesprek werd door een vakjury op verschillende vaardigheden en kennisaspecten beoordeeld. De drie beste kandidaten gingen vervolgens door naar de finale. Zij moesten een financieel plan uitwerken en presenteren én zichzelf presenteren aan de leden van de FFP. Op basis van het oordeel van de vakjury en de FFP-leden is uiteindelijk  Tom Oude Avenhuis als winnaar verkozen.

Hij wordt in het komende jaar namens beroepsorganisatie FFP de nieuwe ambassadeur van financiële planning en vertegenwoordigt hiermee 3.000 CFP-professionals die in Nederland werkzaam zijn.