Topicus Pension & Wealth gaat samenwerken met Finbotx, een leverancier van technologische oplossingen voor het kwantificeren van beleggingsrisico’s. Gezamenlijk stellen zij kwantitatieve oplossingen op het gebied van doelbeleggen en risicoprofilering beschikbaar aan gebruikers van het Topicus EuroPort+ platform.

De oplossingen van Finbotx draaien al op financiële planningssoftware zoals Figlo, Omniplan en Argeus (BE). Personal finance adviseurs kunnen met Finbotx op een eenvoudige manier wetenschappelijk verantwoorde scenarioplanning uitvoeren voor klanten.

Bart Koolhaas, mede-oprichter Finbotx: “Als nichespeler geloven we erg in de kracht van samenwerken en voelen we ons verwant aan de Topicus filosofie van ‘connected banking’. In onze partnership met Topicus Pension & Wealth versterken we elkaar door de stabiliteit, schaal en trackrecord van Topicus te combineren met de flexibele en innovatieve oplossingen van het relatief nieuwe Finbotx. Ook op productniveau vullen we elkaar goed aan: Topicus EuroPort+ is een stabiel en bewezen platform waarop onze functionaliteit maximaal tot zijn recht komt. Waar Topicus Pension & Wealth zorgt voor een zo juist mogelijke weergave van de feiten, koppelen wij hier geavanceerde toekomstgerichte scenario-analyses aan. Op deze wijze kunnen we klanten echt het beste van twee werelden aanbieden.”

Alex Timmermans, Director Marketing van Topicus Pension & Wealth: “Wij bieden het bancaire fundament voor beleggen en sparen en willen daarin maximaal inpasbaar en ontsluitbaar zijn. Onze connected banking filosofie houdt in dat we constant op zoek zijn naar het aansluiten van functionaliteit waar eindklanten van financiële instellingen blij van worden. Finbotx biedt een soort bril waarmee naar de toekomst van individuele beleggingsportefeuilles gekeken kan worden. Zo ontstaat inzicht in de risico’s bij verschillende scenario’s, en die bril past heel goed op Topicus EuroPort+.”