Karin van Baardwijk nieuwe CEO Robeco 

Robeco heeft de benoeming aangekondigd van Karin van Baardwijk tot Chief Executive Officer per 1 januari 2022. Zij volgt Gilbert van Hassel op, die zal terugkeren naar de VS. Gerben Everts wordt per 1 oktober directeur van European Investors-VEB (VEB).  

Robeco 

Karin van Baardwijk (zie foto), momenteel plaatsvervangend CEO en COO van Robeco, zal Gilbert Van Hassel opvolgen die sinds september 2016 Robeco leidt. 

Van Baardwijk trad in 2006 in dienst bij Robeco en heeft verschillende functies bekleed, variërend van Head of Operational Risk Management tot Chief Information Officer. 

Als lid van het Executive Committee van Robeco sinds 2015 Van Baardwijk een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en uitvoering van Robeco’s bedrijfsstrategie voor 2021-2025 en is zij verantwoordelijk geweest voor het leiden van verschillende succesvolle transities, zo meldt het persbericht dat vanochtend de deur uitging.

Van Hassel blijft aan als CEO tot 31 december 2021 om een soepele overdracht te garanderen, waarna hij zal terugkeren naar de Verenigde Staten waar hij een senior rol zal gaan vervullen voor ORIX Group in New York. 

AFM 

Gerben Everts wordt per 1 oktober directeur van European Investors-VEB (VEB). Het aantreden van allround bestuurder Everts markeert een nieuwe fase in de expansie van de belangenvereniging van beleggers. 

Gerben Everts (50) was ruim negen jaar bestuurder bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en eerder onder meer werkzaam bij APG, de Europese Commissie en het ministerie van Financiën. Hij volgt Paul Koster op die zijn termijnen bij de VEB daarmee voltooit.