Wisselingen van de wacht bij InsingerGilissen, Athora Netherlands en Altera, en een markante pensionering. 

Frank Koster (foto) wordt per 1 januari de nieuwe CEO van InsingerGilissen. Hij volgt Peter Sieradzki op, die sinds de fusie tussen Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort in 2017 CEO was. Koster heeft ruim 25 jaar ervaring in de internationale financiële sector, meest recent als CEO van AXA in België. 

Elisabeth Bourqui is benoemd als nieuwe commissaris van Athora Netherlands.   

Bourqui heeft ervaring op gebied van verschillende commissariaat- en senior managementfuncties in de pensioen-, vermogensbeheer-, en adviessector. Zo is zij sinds 2020 actief als CEO en medeoprichter bij BERG Capital, een belegginsadviesbureau, en al zeven jaar commissaris bij Vontobel Group.  

Willem Jan van de Water is gestart als Project Manager ESG bij vastgoedbelegger Altera. Van de Water is afkomstig van Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer (voorheen SPF Beheer) waar hij de afgelopen vier jaar als senior technisch manager in dienst was. 

En tot slot: de bekende fondsmanager Willem Burgers gaat per 1 februari 2022 met pensioen. Burgers was in 43 jaar actief in de Nederlandse beleggingswereld. Hij werkte onder meer als fondsbeheerder bij de Robeco Groep. Van 1990 tot 2002 was Burgers managing director van het Orange Fund, een fonds actief op het gebied van Nederlandse smallcaps.