Nieuw bloed bij MN, Privium, Saxo, het ABP, Triodos en BNP Paribas 

Robil Gergin gaat vanaf januari 2022 aan de slag als Chief Operations Officer (COO) bij de vermogensbeheertak van pensioenuitvoerder MN. Gergin komt over van Achmea Investment Management, waar hij de afgelopen jaren ook COO was. 

In zijn nieuwe rol gaat Gergin deel uitmaken van het directieteam van MN Vermogensbeheer. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor verdere digitalisering en de uitbreiding van het data-gedreven werken binnen vermogensbeheer. 

Privium Fund Management heeft het team uitgebreid met Peter Mueller in de rol van Associate Director. Mueller werkte hiervoor als Investment Analyst bij TINC, een infrastructuurinvesteerder. 

Brian Scharrenberg is als sales & relationshipmanager begonnen bij Saxo Bank. Hij gaat daar onafhankelijk vermogensbeheerders bedienen die gebruik maken van de bewaardiensten van Saxo. Hiermee gaat Saxo de concurrentie aan met InsingerGilissen en ABN Amro, en de nieuwkomers Van Lanschot Bankiers en Knoxx (onderdeel van Blanco), die zich ook op de markt voor custody hebben gestort. 

Het ABP heeft Dominique Dijkhuis en Yolanda Verdonk-van Lokven benoemd tot uitvoerend bestuurder. Zij vormen het bestuur samen met voorzitter Harmen van Wijnen. Dijkhuis krijgt beleggingsbeleid in haar portefeuille, Verdonk-van Lokven wordt verantwoordelijk voor pensioenuitvoering. 

Judith Santbergen is benoemd als fondsmanager van het Hivos-Triodos Fonds. Zij volgt Karel Nierop op. Die is onlangs benoemd tot Hoofd Productontwikkeling van Triodos IM. 

Robbin van Cadsand is aangesteld als Senior Client Service Manager bij BNP Paribas Securities Services. Hij komt over van Citi, waar hij VP Fiduciary Services was. Daarvoor werkt hij bij Spf, IBM Nederland en 15 jaar lang bij KAS BANK.