Bart Spronk vertrekt  bij Finner. ‘In goed overleg, leg ik mijn functie per 1 augustus neer.’  Dat schrijft Spronk op LinkedIN. Het platform begon tien jaar geleden als vergelijkingswebsite Beleggingsmatch, maar herdoopte zich in 2019 toen het haar vergelijkingsaanbod uitbreidde met spaar- en pensioenproducten en consumenten daarnaast coaching ging aanbieden.

Voor mij eindigt hiermee een periode van tien jaar bouwen aan een fantastisch bedrijf. Toen we in 2013 begonnen was de beleggingsmarkt intransparant, complex en beperkt toegankelijk. Hier wilden we verandering in brengen. We leverden onze contracten in en gingen ervoor’ , aldus Spronk (op de foto links), die tot dat moment bij Robeco werkte.

Stap voor stap wisten we de markt open te breken’ , blikt hij terug. Inmiddels staat er een platform dat de hele markt overziet en dagelijks vele beleggers helpt met het maken van betere financiële keuzes. Ik kijk met veel trots terug op wat we met Finner bereikt hebben.’ 

Spronk draagt zijn deel van het bedrijf over aan mede-oprichter Stephan Freelink. Er liggen prachtige kansen in het verschiet, schrijft Spronk, die zelf de komende periode met zijn gezin op sabbatical gaat. Tijdens onze roadtrip door Europa zullen wij genieten van de rust, elkaar en zal ik me bezinnen op de toekomst. Tot later!’ 

Robeco

Robeco breidt zijn sustainable multi asset solutions team uit met de benoeming van Aliki Rouffiac tot sustainable portfolio manager. Rouffiac is afkomstig van Pictet, waar ze als multi asset investment manager verantwoordelijk was voor strategie- en assetselectie, portefeuillebeheer en -constructie en ESG-onderzoek.

Het duurzame multi asset solutions team van Robeco verzorgt maatwerkoplossingen voor Europese, Britse en Aziatische klanten, zowel asset only als asset liability matching. Het beheert momenteel wereldwijd ongeveer 18 miljard euro.

Bij Robeco is daarnaast David Thomas aangesteld als senior portfolio manager van de nog te lanceren RobecoSAM biodiversiteitsstrategie. Hij is daarmee in dienst getreden bij het kantoor in Zurich en werkt samen met onder meer het thematische beleggingsteam.

Thomas is afkomstig van Ellerston Capital, waar hij portefeuillemanager was en meerdere strategieën beheerde, waaronder een fonds voor een van s werelds grootste asset owners’ , zoals Robeco in het persbericht over zijn aanstelling schrijft. Eerder werkte hij onder meer voor Price Waterhouse Coopers en Morgan Stanley.

Van Lanschot Kempen

Koos Vink neemt bij Van Lanschot Kempen voorlopig de taken van Katja Kok over, die de afgelopen vier jaar leiding heeft gegeven aan het vermogensbeheerbedrijf van de bank in Zwitserland.

Vink is CRO bij Van Lanschot Kempen Zwitserland. Hij werkt al bijna vijftien jaar bij de Zwitserse afdeling van de bank, nadat hij bijna tien jaar bij het Haagse Nationale Nederlanden had gewerkt.

Kok begint in november als directeur van de private bank van ING. Als gevolg daarvan verlaat zij Van Lanschot Kempen.

Bond Capital Partners

Beau Roos is vorige maand in dienst getreden als vermogensbeheerder bij Bond Capital Partners. Hiervoor werkte hij er freelance als beleggingsanalist.

Bond Capital Partners is sinds drie jaar de naam van het in 2004 opgerichte Jansen & van Noort Vermogensbeheer. Bond Capital Partners belegt rechtstreeks in wereldwijde beursgenoteerde ondernemingen en ziet zichzelf als alternatief voor beleggen in indexfondsen en beleggingsfondsen.

PGGM

Dennis van Alphen (54) is benoemd tot hoofd infrastructure investments bij PGGM. Hij volgt Irina Frolova op die sinds begin dit jaar op interim-basis leiding geeft aan het Infra team.

Vanaf 1 augustus zal Van Alphen verantwoordelijk zijn voor het infra team dat bestaat uit 45 FTE’s  en deel gaan uitmaken van het investment management team van PGGM. De huidige omvang van het open end PGGM Infra fonds is 13,6 miljard euro met de ambitie om op termijn substantieel te groeien.

Dennis van Alphen is al bijna 30 jaar actief in de beleggingswereld. Voordat hij bij PGGM Investment Management in dienst trad, was hij onder andere betrokken bij debt advisory en investment banking in de Benelux en Londen voor een Nederlandse investment bank.

In 2011 trad hij vanuit Londen in dienst bij PGGM Infrastructure en is sindsdien verantwoordelijk voor de cross-sectorale origination & investments strategie. Per 2021 heeft hij ook de activiteiten van het digital infrastructure sector team geleid. In die hoedanigheid is hij lid van het MT Infra, investment committee en heeft hij verschillende toezichthoudende functies bij  bedrijven in de sector energie & nutsvoorzieningen en digitale infrastructuur in Europa en de VS, waarin PGGM participeert.

Achmea IM

Fieke van der Lecq is in juli benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Achmea Investment Management. Zij vult de vacature in die ontstond door het vertrek van Henny Kapteijn.

Van der Lecq is hoogleraar Pensioenmarkten aan de Vrije Universiteit Amsterdam en vervult diverse toezichthoudende en adviesfuncties. Zij is onder andere ook lid van de raad van commissarissen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

De raad van commissarissen van Achmea Investment Management bestaat behalve uit Van der Lecq, uit Leen Meijaard (voorzitter), Petri Hofsté en Daphne de Kluis.