Eric van der Maarel begint voor zichzelf. Michiel van Haagen is toegetreden tot Valuedge. Peter Dekkers is overgestapt van MN naar Handelsbanken/Optimix. Frits Noordam heeft afscheid genomen van Noordam Vermogensbeheer.

Aegon AM
Eric van der Maarel is per 1 januari officieel voor zichzelf begonnen. Hij gaat zich bezighouden met actief aandelenbeleggen en met Nederlands commercieel vastgoed. Dat laatste zal hij gaan doen in samenwerking met Blauwtrust Groep en Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM). Hij was laatstelijk CIO van Aegon Asset Management en voorzitter van de raad van commissarisen van De Grote Voskuil Capital BV, de holding achter het Hoofbosch Beleggingsfonds van Martien van Winden.

Valuedge
Michiel van Haagen is toegetreden tot Valuedge. Hij komt over van Family Office Capital Trust waar hij partner is. In november kwam Ferry Meijer al over. Beiden gaan samenwerken met Theo van den Berghe en Renco van Schie, die Valuedge hebben opgezet.

Handelsbanken/Optimix
Peter Dekkers is na een loopbaan van ruim 9 jaar overgestapt van pensioenbelegger MN naar Handelsbanken/Optimix. Hier gaat hij aan de slag als compliance officer vermogensbeheer.

Noordam Vermogensbeheer
Frits Noordam heeft afscheid genomen van Noordam Vermogensbeheer, het bedrijf dat hij in 2007 heeft opgezet. Het bedrijf staat nu onder leiding van Michiel Beukers.