Ronald Sminia verbindt zich voor business development aan Candoris, Pascal Vernaeve start als Head of Sales Northern Europe bij Lombard Odier Investment Managers, Bas Nienhaus vertrekt bij Wealth Management Partners en Arif Saad is senior beleggingsstrateeg bij Kempen Capital Management.

Candoris

Ronald Sminia heeft zich verbonden aan Candoris voor business development. Candoris is opgezet door oud-medewerkers, Rick van Kamp en Martijn van Vliet van ING Investment Management, waar Sminia eerder mee samen heeft gewerkt. Sminia nam recentelijk afscheid van NN Investment Partners, waar hij verantwoordelijk was voor retail Nederland en voor het eigen fondsenplatform Fitvermogen.

Lombard Odier IM

Pascal Vernaeve is aangewezen tot verantwoordelijke voor Nederland, België en de Nordics bij Lombard Odier Investment Managers (LOIM). Hij gaat de nieuwe gecreëerde functie Head of Sales Northern Europe op zich nemen. Vernaeve wordt verantwoordelijk voor het uitbouwen van de klantenrelaties en het aanbod van LOIM binnen Noord-Europa. Daarbij ligt de focus op de institutionele beleggers en intermediars, pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, family offices en banken.

WMP

Bas Nienhaus heeft met ingang van maart afscheid genomen van Wealth Management Partners (WMP), waarvan hij in 2004 een van de oprichters was, om een nieuw bedrijf op te zetten. De directie van WMP is in handen van Albert van Dedem en Philippe Mol. Beiden hebben, net als Nienhaus, eerder bij Kempen gewerkt.

Kempen

Arif Saad is aangenomen als senior beleggingsstrateeg voor zijn fiduciaire management team in Groot-Brittannië bij Kempen Capital Management. Saad komt over van Legal & General Investment Management.